• blog
  • Energierekening

Zo werkt je energierekening

  • 3 minuten leestijd
  • Door: Energie expert

De energierekening is een maandelijks terugkerende kostenpost waar we allemaal mee te maken hebben. Bij 365energie hebben we echter een innovatieve aanpak om je energiekosten te verlagen, en het draait allemaal om dynamische tarieven en flexibele facturatie. We leggen je precies uit hoe het werkt én hoe je er optimaal van kunt profiteren.

Zo werken dynamische tarieven

Bij 365energie betaal je niet een vast tarief voor elektriciteit en gas, maar in plaats daarvan hanteren we dynamische tarieven. Wat betekent dit? Het houdt in dat de prijzen die je betaalt, gekoppeld zijn aan de actuele stroom- en gasprijzen. Deze prijzen kunnen van dag tot dag (bij gas) en zelfs van uur tot uur (bij elektriciteit) variëren. Dit betekent dat je energierekening afhankelijk is van twee factoren: de hoeveelheid elektriciteit en gas die je verbruikt en wanneer je dit verbruikt. Dit geeft je de kans om bewust te kiezen wanneer je energie gebruikt om zo kosten te besparen.

Flexibele facturatie kort uitgelegd

Bij dynamische energiecontracten betaal je naast je verbruik vaste leveringskosten en variabele leveringskosten. De vaste leveringskosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht ongeacht de hoogte van je verbruik. Daarnaast zijn de variabele leveringskosten de beursprijs en inkoopvergoeding per kWh/m³. Je kunt zelf maandelijks je voorschot aanpassen dankzij onze flexibele facturatie. Je kosten kun je hierdoor gedurende het jaar beheren en aanpassen aan je actuele situatie.

Bespaar met dynamische tarieven

Een van de grootste voordelen van dynamische tarieven is de besparing die ze kunnen opleveren. In het afgelopen jaar was de gemiddelde besparing voor klanten met een dynamisch contract aanzienlijk. Voor gas werd er gemiddeld 25% bespaard, en voor elektriciteit zelfs 35%. De prijzen voor elektriciteit variëren gedurende de dag, dus door bewust te kiezen wanneer je energie verbruikt, kun je aanzienlijk besparen. Bij ons word je dagelijks op de hoogte gebracht van de energietarieven die de volgende dag gelden, daardoor weet je precies op welke momenten dit het voordeligst is.

Altijd inzicht in verbruik en kosten

Dankzij onze flexibele facturatie behoud je altijd inzicht in je verbruik en de bijbehorende kosten. Maandelijks kun je controleren of je verbruik overeenkomt met je verwachtingen voor de eindafrekening. Als je verbruik toeneemt en de prijzen stijgen, geven wij je tijdig een seintje.

Eenvoudig overstappen

Wil jij klaar zijn voor de toekomst met dynamische tarieven en flexibele facturatie? Dan kun je eenvoudig overstappen naar 365energie! Wij regelen de overstap voor je. Het maandbedrag kun je online berekenen om zo direct te zien wat je verwachte besparingen zijn.

Kortom, dynamische tarieven en flexibele facturatie bij 365energie bieden een transparante en kosteneffectieve manier om je energierekening te verlagen. Het stelt je in staat om bewust met je energieverbruik om te gaan en tegelijkertijd te profiteren van scherpe tarieven!