Hoe werkt het?

Wij bieden energie aan tegen beursprijzen, waarbij je enkel de actuele groothandelsprijs en de inkoopvergoeding betaalt op het moment van energieverbruik. Hierbij wordt geen extra marge toegevoegd, waardoor je altijd alleen betaalt wat noodzakelijk is.

Gemiddeld goedkoper uit met groene stroom en gas tegen de actuele beursprijs

Bij 365energie hanteren we geen langdurige energiecontracten met vaste tarieven. In plaats daarvan maken wij gebruik van dynamische energietarieven. Dit betekent dat je voor energie de beursprijs betaalt die geldt op het moment van je verbruik. Voor gas wisselen de tarieven per dag en voor stroom per uur. Door gebruik te maken van deze dynamische prijzen, ben je over het algemeen goedkoper uit. Ook als je energie op dezelfde manier blijft gebruiken. Onderzoek toont aan dat huishoudens met een dynamisch energiecontract in 2022 35% goedkoper uit waren voor stroom en 25% goedkoper voor gas in vergelijking met een variabel energiecontract​ (bron: https://www.vvde.nl/analyse-2022/).

 

Je betaalt bij ons alleen voor de werkelijke prijs, zonder winstmarges. Net als bij je huidige energieleverancier betaal je wel ‘vaste leveringskosten’. Dit is een vast bedrag per maand voor de aansluitkosten van stroom en gas. Zie het als abonnementskosten. Bij ons is dit €7 voor stroom en €7 voor gas. Daarnaast berekenen we een kleine, vaste inkoopvergoeding prijs. Dit is voor bijvoorbeeld de transactiekosten die wij betalen om de energie voor jou in te kopen.

Op zoek naar meer informatie? Lees dan alles over ons dynamische energiecontract.

 

Terugleververgoeding: hetzelfde als het tarief dat je betaalt

Het terugleveren van energie werkt ook op basis van de actuele prijzen. De terugleververgoeding is dus gelijk aan het tarief dat je op het moment van verbruik zou moeten betalen. Hierdoor kun je slim omgaan met de energie die je zelf opwekt. Laad je auto op of draai een was als de tarieven laag liggen. En laat je zonnepanelen dan terugleveren op de momenten dat de prijs juist hoog is. Goed om te weten: de groenste en goedkoopste optie is om de energie die je zelf opwekt direct te verbruiken.

Meer weten? Bekijk alle informatie over een dynamisch energiecontract in combinatie met zonnepanelen.

 

 

Bepaal zelf hoeveel je (extra) bespaart

Met ‘slim stroomverbruik’ kun je ervoor zorgen dat je nóg meer bespaart op je energierekening. Bekijk de actuele prijzen op onze website of in de app en stem je verbruik daar goed op af. Goed om te weten: de prijzen zijn het laagst als er veel stroom wordt opgewekt uit zon of wind. Verbruik je op die momenten de meeste stroom? Dan ben je niet alleen goedkoper uit, maar ook nog eens écht groen bezig. 

Besparen door je gasverbruik te verplaatsen is helaas lastiger. We stoken nu eenmaal als het koud is en verbruiken gas voor warm water en koken. Het inzicht in je gasverbruik spoort je misschien wel aan om de verwarming in bepaalde kamers soms wat lager te zetten. Of een minder hete en kortere douche te nemen. Op die manier bespaar je dan toch extra op je energie.

Wil jij optimaal gebruik maken van de energieprijzen? Houd de actuele (uur)tarieven dan goed in de gaten.

 

Bijsturing van jouw vaste voorschotbedrag

Je betaalt iedere maand hetzelfde vaste bedrag als voorschot. Dit betekent in de meeste gevallen dat je in de winter meer energie verbruikt dan waar je voor betaalt. In de zomer is dat juist andersom. Het voorschot zorgt ervoor dat je in de wintermaanden dan niet wordt geconfronteerd met een hoger bedrag. In Mijn 365energie of in de app kan je altijd zien hoeveel energie je verbruikt ten opzichte van jouw maandbedrag. Valt je energieverbruik anders uit dan vooraf ingeschat? Of zijn de inkoopprijzen flink gestegen of juist gedaald? Dan kan je het maandbedrag op elk moment aanpassen. Wij zullen dit ook voor jou in de gaten houden. Elke 3 maanden ontvang je een e-mail en kijken we samen of je nog op het schema ligt van je jaarrekening. Zodat je niets hoeft bij te betalen, maar ook niet te veel voorschot betaald. Zo doen we er alles aan om te voorkomen dat je opeens te maken krijgt met een forse verhoging. In 2023 geldt ook voor ons het prijsplafond.

Benieuwd wat dit betekent? Lees dan alles over het prijsplafond.

 

Wij regelen de overstap

Wij willen het je graag zo makkelijk mogelijk maken. Daarom verzorgen wij jouw hele overstap. Het enige wat je hoeft te doen is je gewenste ingangsdatum aan ons doorgeven. Wij zorgen er dan ook voor dat je huidige energiecontract wordt opgezegd. Van je huidige energieleverancier krijg je daar een bevestiging van. Let op: controleer wel altijd goed of de einddatum van je huidige energiecontract overeenkomt met de startdatum bij 365energie. Dat kunnen wij vanwege privacy niet voor je inzien.

Ga je verhuizen? Dan kunnen wij het energiecontract op je oude adres helaas niet opzeggen.

 

Maandelijks opzegbaar zonder boete

Bij 365energie neem je energie af zonder dat je vastzit aan een langdurig contract. Wil je van je energiecontract af? Geen probleem. Ons contract is altijd maandelijks opzegbaar. We geven je dus geen boete als je besluit je energie toch ergens anders af te nemen.

Wij laden onze auto voortaan vooral 's nachts op, als het netwerk het minst belast is en de prijs het laagst. Zo dragen wij ook bij aan de energietransitie.

Fons en Maartje uit Best

Stap ook over

Ontdek direct wat een dynamisch energiecontract oplevert.